Reteta traditionala din Maramures: Supa de spanac cu ochiuri romanesti

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Maramures: Supa de spanac cu ochiuri romanesti. Reteta maramureseana Supa de spanac cu ochiuri romanesti a fost primita de la Alina Pop, proprietar si autor al blogului Dulce si Sarat, Retete culinare ilustrate, dulci sau sarate, si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Supa de spanac cu ochiuri romanesti, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 50 g slaninuta afumata taiata cubulete, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de boia, 1 lingura de faina, 400 ml smantana grasa, 1 kg spanac proaspat sau congelat, 1 lingura de condiment baza pentru mancare cu legume, 1 lingurita de piper, 5-6 oua, sare dupa gust.
Mod de preparare: Prajiti slaninuta taiata cubulete, in cele 2 linguri de ulei, la foc mic. Dupa ce slanina incepe sa se rumeneasca, adaugati boiaua si faina alba si prajiti putin la foc mic. Intre timp, omogenizati foarte bine smantana cu un praf de sare si aproximativ o cana de apa calda. Adaugati smantana in oala si mai turnati apa calda, lasand loc insa pentru spanac. Puneti putina apa, apoi spanacul si mai adaugati apa daca este nevoie.
Adaugati condimentul baza pentru mancare si piperul si lasati oala sa dea in clocot pe foc mediu. Daca mai este nevoie de sare mai adaugati putina.
Spanacul nu are nevoie decat de cateva minute ca sa fie fiert. Dupa ce este pe jumatate fiert, adaugati ouale. Spargeti fiecare ou intr-un bol sau pe o farfurie si dati-le drumul in supa fierbinte, cu grija ca sa nu se dezintegreze.
Fierbeti supa de spanac cu oua inca 5 minute, pana ce ouale sunt facute si in interior.
Supa de spanac cu ochiuri romanesti poate fi felul principal la o masa usoara sau la cina.
Secretul bucatarului: Ouale se pun intregi in supa si se fierb la foc mic, altminteri risca sa se dezintegreze.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie - decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


europosud.ua
http://www.europosud.ua/