Reteta traditionala: Balmos ca in Maramures

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala: Balmos ca in Maramures. Reteta traditionala Balmos ca in Maramures a fost primita de la Complex Lostrita, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Balmos ca in Maramures, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 1 kg faina de malai, 200 g unt, 2 kg smantana, sare, 1,5 l lapte acru pentru servire.
Mod de preparare: Balmosul traditional din Maramures se face la ceaun, afara, in curtea casei, dar se poate realiza si in bucatariile moderne.
Se pune la topit untul, in ceaun, la foc mic, apoi se adauga smantana si sarea si se amesteca bine.
Dupa ce s-au incins pe foc, se adauga treptat malaiul si se amesteca pana iese la suprafata untul.
Se lasa la foc iute pana prinde deasupra o coaja (crusta).
Se serveste cu lapte acru.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie - decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


europosud.ua
www.europosud.ua/