Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Reteta traditionala maramureseana: Placinta cu verdeturi

Reteta traditionala maramureseana: Placinta cu verdeturi

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta maramureseana: Placinta cu verdeturi. Reteta traditionala maramureseana Placinta cu verdeturi a fost primita de la Complex Lostrita, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Placinta cu verdeturi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 1 kg de faina alba 000, 500 ml apa, urda proaspata, putin lapte caldut, verdeata (ceapa verde, marar, leurda, menta etc.), drojdie, sare, ulei pentru prajit.
Mod de preparare: Se inmoaie drojdia in laptele caldut pana se dizolva, apoi se amesteca cu faina si apa si se framanta aluatul pana devine omogen.
Se lasa 40 de minute sa creasca si apoi se intinde cu sucitoarea pana sta cuminte si fiecare bucatica taiata din el ia forma unei placinte.
Pana dospeste aluatul se pregateste umplutura: urda proaspata (sau din saramura din borcan), cozi de ceapa verde, marar, leurda, menta sau orice alta verdeata.
Se amesteca cu urda si putina sare si se intinde umplura in aluatul de placinta. Se Impacheteaza frumos fiecare placinta si se prajesc intr-o tigaie cu ulei.
Secretul bucatarului: Pentru ca produsele sa creasca frumos, este preferabil sa se foloseasca faina alba superioara din grau (faina pentru patiserie si cozonaci).
Adaptare moderna: Pentru a micsora cantitatea de ulei folosit, fiecare placinta poate fi prajita intr-o tigaie de teflon.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie - decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.