Reteta bucovineana: Bors de sfecla rosie

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta bucovineana: Bors de sfecla rosie. Reteta bucovineana Bors de sfecla rosie a fost primita de la Pensiunea Collada, localitatea Gura Humorului, judetul Suceava (Bucovina) si preparata de restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti, in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Bors de sfecla rosie, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 4 sfecle rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 kg cartofi, 2 oua, 1 cana smantana, 1 lingura pasta de ardei, 1 lingura bulion de rosii, 1 l bors de putina, taitei, leustean.
Mod de preparare: Se coc in cuptor 4 sfecle rosii. Se taie marunt o ceapa si un morcov si o jumătate de kg de cartofi. Se face o dirasala din doua oua si o cana de smantana.
Se pun la calit zarzavaturile, se adauga pasta de ardei si bulion de rosii. Se pune la fiert in 3 litri de apa. Dupa ce au fiert legumele, se pun taitei. Se adaugă 1 litru bors de putina.
Se da de o parte si se adauga dirasala, se mai pune pe foc 2 minute. Se ia de pe foc, se adauga sfecla rosie coapta, curatata si data prin razatoarea cu ochiuri mici.
Se adauga leustean dupa gust.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie - decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://euro-house.com.ua/
europosud.ua/