Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Reteta traditionala din Muntenia: Vinete umplute

Reteta traditionala din Muntenia: Vinete umplute

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Muntenia: Vinete umplute. Reteta traditionala din Muntenia Vinete umplute a fost preparata si oferita de Mariana Robescu, autor si proprietar al blogului culinar Retetele Marianei, in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Vinete umplute, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 3 vinete medii, 500 g carne tocata, 2 cepe mari, 1 cutie mica rosii in bulion, 1 ardei gras rosu, 2 linguri ulei, 100 g cascaval, sare, piper.
Ingrediente pentru sosul alb: 50 g unt, 2 linguri faina alba, 300 ml lapte, 1 praf de sare.
Mod de preparare: Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa, se sterg cu prosoape de hartie, se cresteaza mijlocul si se scoate miezul, lasand o margine putin mai groasa.
Se asaza jumatatile de vinete pe o tava termorezistenta si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 15 minute.
Se toaca ceapa si se caleste in uleiul incins cu putina apa timp de 2 minute. Se adauga carnea si ardeiul taiat cubulete, circa 100 ml de apa si se lasa pana scade zeama.
Se pun rosiile cubulete cu tot cu sos, miezul de la vinete tocat si se lasa pana a scazut zeama, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare si piper.
Prepararea sosului: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina in ploaie, amestecand continuu cu un tel mic, dupa care se toarna treptat cate putin lapte rece si se amesteca permanent. Se pune putina sare si se lasa sa fiarba, la foc foarte mic, pana s-a ingrosat, amestecand permanent. La final trebuie sa fie un sos fin si mai gros. Daca sosul este prea gros, se mai adauga lapte. Se lasa sa se racoreasca putin.
Se umplu jumatatile de vinete cu amestecul de carne, se intind deasupra cate 2-3 linguri cu sos alb si se presara cascaval ras. Se introduce tava in cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie - decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.