Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Reteta traditionala din Muntenia: Mancarica de conopida

Reteta traditionala din Muntenia: Mancarica de conopida

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Muntenia: Mancarica de conopida. Reteta traditionala din Muntenia Mancarica de conopida a fost preparata si oferita de Mariana Robescu, autor si proprietar al blogului culinar Retetele Marianei, in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mancarica de conopida, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 2 pulpe de pui mai mari, 1 conopida potrivita (1,5 kg), 1 ceapa rosie mare, 1 ardei rosu, 3 linguri ulei, 4 linguri pasta de tomate, 2 linguri faina alba, sare, piper.
Mod de preparare: Se taie pulpele de pui in sase. Ciocanelele se lasa asa cum sunt, iar partea de sus se taie in doua. Se spala bine, se usuca si se pun la prajit in uleiul incins. Se lasa doua minute, intorcandu-le pe toate partile.
Se adauga ceapa tocata marunt peste pui, se lasa un minut, dupa care se pune ardeiul taiat fasii, se amesteca si se mai lasa un minut.
Se pune conopida desfacuta buchetele si spalata foarte bine, se acopera cu apa si se lasa pe foc pana cand conopida a inceput sa se inmoaie (se muta totul intr-un vas mai incapator deoarece conopida ocupa mult loc).
Se amesteca pasta de tomate cu faina si se dilueaza cu apa. Se toarna peste conopida si se amesteca. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune totul intr-o tava (sau vas yena). Se introduce in cuptorul incins pentru 40 de minute.
Secretul bucatarului: Se serveste cu castraveciori murati.
In varianta moderna, alaturi de sare si piper se adauga oregano, care are grija sa diminueze din gustul puternic de conopida.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie - decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.