Reteta traditionala din Muntenia: Salata de gogonele cu maioneza

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Muntenia: Salata de gogonele cu maioneza. Reteta traditionala Salata de gogonele cu maioneza a fost oferita de Complex Draganesti de Vedea si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Salata de gogonele cu maioneza, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 6-7 gogonele verzi, ceapa, 50 ml ulei, sare, 1 lingura maioneza (vegetala in perioada postului), usturoi/piper optional.
Mod de preparare: Gogonelele se coc pe flacara, se curata si se lasa la scurs. Apoi se taie cotorul si se toaca.  Gogonelele tocate trebuie frecate cu ulei, apoi se potrivesc de sare.
Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu gogonelele tocate. Se adauga o lingura cu maioneza (clasica sau vegetala), optional se poate adauga piper si/sau usturoi, dupa gust, pentru o mancare mai condimentata.
Secretul bucatarului: Chiar daca este o reteta traditionala, este preferabil sa folosesti ulei de masline, in loc de ulei de floarea-soarelui! Va da un gust bun salatei si va scadea colesterolul.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie - decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://euro-house.com.ua/
www.europosud.ua/