Reteta traditionala din Muntenia: Rulada de carne cu carnati

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Muntenia: Rulada de carne cu carnati. Reteta traditionala Rulada de carne cu carnati a fost oferita de Gelu Jilavu, Food Manager Traditii Culinare Romanesti, si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Rulada de carne cu carnati, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: felii de pulpa de porc, carnati de porc, in functie de numarul de felii de pulpa, ulei, sare si piper, usturoi, busuioc, coriandru si bobite de mustar optional.
Mod de preparare: Feliile de carne se spala, se sterg si se bat ca pentru snitel. Se sareaza si se pipereaza fiecare felie de carne.
Se asaza deasupra carnatul. Se ruleaza carnea si se leaga cu ata. Deasupra se pot presara usturoi, busuioc, coriandru si bobite de mustar, dupa gust; se pune putin ulei si se introduce vasul la cuptor. Intre timp, cu o lingura se stropesc bucatile de carne cu uleiul din vas. Catre final se poate adauga vin rosu.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie - decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


http://www.euro-house.com.ua/
http://europosud.ua/