Reteta din Muntenia: Musaca de cartofi cu carne tocata

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Muntenia: Musaca de cartofi cu carne tocata. Reteta traditionala Musaca de cartofi cu carne tocata a fost oferita si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Musaca de cartofi cu carne tocata, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente (o portie): carne tocata, cartofi, ceapa, ulei (preferabil de masline), sare si piper, 1 rosie.
Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie rondele.
Intre timp se amesteca ceapa taiata marunt in carnea tocata, se adauga sare si piper, dupa gust.
Se pune ulei in tava, apoi se asaza un strat de rondele de cartofi, un strat de carne tocata, urmata de un nou strat de cartofi. Se orneaza cu felii de rosii asezate peste ultimul strat de cartofi. Se introduce la cuptor.
Secretul bucatarului: Pentru ca musacaua sa aiba un gust cat mai bun, este bine sa se fie pregatita in mai multe straturi.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie - decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://euro-house.com.ua
europosud.ua/