Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Murgh kofla curry (Chiftele din carne de pui in sos picant)

Murgh kofla curry (Chiftele din carne de pui in sos picant)

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta indiana: Murgh kofla curry (Chiftele din carne de pui in sos picant). Reteta indiana Murgh kofla curry a fost oferita si preparata de Taj Restaurant, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Murgh kofla curry, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente chiftele (Kofla Mixture): ½ kg carne de pui tocata, ½ lingurita seminte de chimion, ½ lingurita coriandru pudra (macinat), ½ lingurita chimion pudra (macinat), ½ lingurita  Gram Masala (amestec de foi de dafin, seminte de chimion, scortisoara).
Ingrediente pentru sos: 2 cepe, 2 rosii, 1 lingura smantana, ulei de porumb pentru prajit, 1 baton scortisoara, 1 lingura pasta de usturoi si ghimbir, ½ lingurita  chilli rosu  pudra, 1 lingurita coriandru pudra, 1 lingurita chimion pudra, 3 cuisoare, 2 seminte cardamon verde, 1 samanta cardamon negru, 1 lingurita de turmeric, sare dupa gust.
Mod de preparare Kofla Mixture: Intr-un bol se pune carnea tocata de pui, peste care se adauga restul ingredientelor (necesare pentru Kofla mixture) si se amesteca bine. Compozitia rezultata se ruleaza sub forma de chiftele mici si rotunde (15 bucati). Chiftelele se prajesc in ulei.
Mod de preparare sos: Intr-o tigaie se pune la incins 3 linguri de ulei. Peste uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si sa lasa la calit pana devine moale si transparenta. Se adauga o lingura de pasta de usturoi si ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.
Se adauga rosia tocata marunt, chimionul pudra, coriandrul pudra, chilli rosu pudra si turmericul pudra si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut. Se amesteca toate ingredientele.
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei, se toarna sosul, apoi se adauga smantana si chiftelele din carnea de pui.
Se orneaza pe deasupra cu frunze de coriandru si cateva de felii de ghimbir. Se servesc cu orez.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.