Murgh Makami (Pui in sos dulce-acrisor)

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta indiana: Murgh Makami (Pui in sos dulce-acrisor). Reteta indiana Murgh Makami a fost oferita si preparata de Taj Restaurant, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Murgh Makami, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 1 kg pui, ½ kg rosii proaspete sau piure, 2 cepe (pasta), 3 lingurite zahar, sare (dupa gust), chilli rosu (dupa gust), 1 lingurita frunze de menta, ½  cana smantana (200 g), ½ lingurita nucsoara pudra, 2 seminte scortisoara, 4 cuisoare, 5 frunze nucsoara, 1 lingura pasta de usturoi si ghimbir, 5 linguri ulei.
Mod de preparare: Rosiile se fierb impreuna cu cardamomul, pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure. Separat, intr-o tava se pun 4 linguri de ulei.
Peste uleiul incins se adauga puiul si se pune la inabusit la foc mic.
Cand puiul capata culoare, se adauga piureul de rosii si pasta de ceapa si se lasa pe foc timp de cinci minute.
Se adauga restul ingredientelor si se lasa in continuare pe foc timp de 10 minute. La sfarsit se adauga smantana si ghimbir.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


dxtranse.com.ua/
http://europosud.ua/