Tonno tataki con pure di brocoli (Ton Tataki cu piure de brocoli)

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta italiana Tonno tataki con pure di brocoli (Ton Tataki cu piure de brocoli). Reteta italiana Tonno tataki con pure di brocoli a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Tonno tataki con pure di brocoli, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente pentru prepararea tonului: 200 g ton rosu shasimi, 10 g cuisoare, 10 g piper negru, 50 ml ulei de masline, sare (dupa gust).
Ingrediente pentru piure: 60 g cartofi, 120 g broccoli, 20 g unt, 20 ml lapte, sare (dupa gust), piper (dupa gust).
Mod de preparare ton tataki: Cuisoarele si piperul se piseaza.
Tonul se trece prin amestecul de condimente si se pune la sotat pe toate partile, pana capata o crusta aramie, intr-o tigaie cu ulei incins. La sfarsit, tonul se taie in 6–7 felii egale.
Mod de preparare piure brocoli: Cartofii si brocoli se fierb separat.
Dupa fierbere se lasa la scurs si se amesteca cu mixerul, impreuna cu untul si laptele, pana cand se obtine o pasta omogena. Se adauga sare si piper dupa gust.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

dxtranse.com.ua
http://europosud.ua/