Risotto al negro di seppie

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta italiana Risotto al negro di seppie. Reteta italiana Risotto al negro di seppie a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Risotto al negro di seppie, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 160 grame de orez, 30 g ceapa, 50 ml vin alb, 5 g cerneala de sepie, 100 ml supa de peste, 20 g unt, putin ulei de masline, sare, piper (dupa gust), 200 g calamari necuratati.
Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline. Se adauga orezul, vinul alb si calamarii.
Compozitia se lasa pe foc pana scade putin, apoi se adauga supa de peste si cerneala de sepie.
Se amesteca in permanenta pentru a se evita lipirea orezului. Se presara sare si se lasa la fiert 12-14 minute. La final se adauga untul.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

dxtranse.com.ua/
http://www.europosud.ua