Reteta veche din Ardeal: Intinsoare bistriteana

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Ardeal: Intinsoare bistriteana. Reteta traditionala Intinsoare bistriteana a fost oferita de Pensiunea Valea Mariilor, comuna Sant, sat Valea Mare, judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Intinsoare bistriteana, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: malai, 1 bucata carne de porc, 1 bucata coasta, 3 carnaciori de porc, sare, 1 ceapa mare, 1 cana cu apa, 3 linguri branza de oaie faramitata, 1 lingura untura sau ulei.
Mod de preparare: Se taie ceapa cubulete si se inabusa in untura.
Se taie cubulete mici muschiul de porc, costita si carnaciorii si se pun peste ceapa la calit pentru doua minute, dupa care se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert.
Dupa ce a scazut apa, se pune branza de oaie faramitata, se amesteca si se da deoparte.
Intre timp se pregateste o mamaliga, iar 4 linguri din zeama de la mamaliga (cir) se adauga in tocanita si se amesteca bine.
Se serveste cu mamaliga.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul de morarit Gold Maya si brandul de condimente Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - decembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://dxtranse.com.ua/
http://europosud.ua/