Reteta mexicana: Guacamole

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mexicana Guacamole. Reteta mexicana Guacamole a fost oferita si preparata de Restaurant El Torito, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Guacamole, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 1 avocado, ½  chile chipotle, 30 g ceapa alba, 10 g coriandru si patrunjel, ½ lime, 2 rosii medii, sare si piper, 2 linguri ulei de masline sau ulei de porumb (pentru un gust mai bun).
Mod de preparare: Se taie avocado in jumatate si se scoate samburele. Apoi se scoate pulpa din coaja si se paseaza.
Se adauga zeama de lime, ceapa tocata, sare, piper si rosiile tocate. Totul se paseaza.
La final se adauga patrunjelul, coriandrul si chile chipotle si se amesteca totul cu uleiul de masline (sau ulei de porumb).
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

www.design4u.kiev.ua
europosud.ua