Reteta veche din Ardeal: Placinta impaturata

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Ardeal: Placinta impaturata. Reteta traditionala Placinta impaturata a fost oferita de Pensiunea Valea Mariilor, comuna Sant, sat Valea Mare, judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Placinta impaturata, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: faina, apa, sare, dulceata/branza, untura (unsoare).
Mod de preparare: Se pregateste un aluat simplu din faina, apa si sare (cocie), care se intinde intr-o foaie nu prea subtire, se unge foaia cu untura, se ruleaza si se taie rondele groase de cativa centimetri.
Fiecare rondea se intinde din nou pana cand cocia va avea forma ovala.
Pe jumatate din placinta se pune dulceata sau branza, se impatureste si se coace direct pe plita sobei sau in tigaie, in untura (in varianta moderna).
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul de morarit Gold Maya si brandul de condimente Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - decembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

design4u.kiev.ua/
http://europosud.ua/