Reteta mexicana: Ensalada de Nopales (Salata de Nopal)

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mexicana Ensalada de Nopales. Reteta mexicana Ensalada de Nopales a fost oferita si preparata de Restaurant El Torito, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Ensalada de Nopales, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 250 g nopales (cactus), 50 g ceapa rosie, 30 g coriandru verde, 100 g rosii, 50 g porumb dulce, ulei de masline sau de porumb, 1 lime.
Mod de preparare: Inainte de a fi preparat, nopales-ul (o specie de cactus comestibil) trebuie trecut printr-un jet de apa rece pentru a inlatura excesul de suc in care a stat la marinat, apoi se taie felii de aproximativ 1,5 cm (sau poate fi tocat cubulete, dupa preferinta).
Ceapa se toaca marunt, dar indeajuns de mare incat sa se distinga culoarea rosie a cepei; la fel se procedeaza si cu rosiile.
Spre final se adauga si boabele de porumb dulce fiert.
La sfarsit se asezoneaza cu sare, piper, un strop de ulei de masline sau de porumb si cu 1/2 legatura de coriandru proaspat (un ingredient nelipsit din bucataria mexicana).
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://design4u.kiev.ua/
europosud.ua/