Reteta veche din Ardeal: Zama de paparada

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Ardeal: Zama de paparada. Reteta traditionala Zama de paparada a fost primita din satul Ighisu Vechi, judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Zama de paparada, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 3-4 bucati de slanina, 6-7-8 oua, otet, bulion, apa, faina, lapte,     sare.
Mod de preparare: Se prajeste slanina si deasupra se pun 6-7-8 oua batute; din ele se face paparada (omleta), care trebuie taiata in bucati, cu furculita.
Intr-o oala cu apa clocotita se pune otet sau/si bulion.
Intre timp se pregateste o derejeala (un sos) cu doua linguri de faina, lapte si apa care se adauga in apa clocotita.
Apoi se adauga paparada taiata bucati si se lasa putin la fiert (pana da in clocot).
Secretul bucatarului: Cu cat pui mai multe oua, cu atat este mai bun gustul zamei de paparada. Derejeala se poate adauga in apa clocotita, inainte de a adauga paparada sau la final, direct in zama.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul de morarit Gold Maya si brandul de condimente Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - decembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://design4u.kiev.ua/
www.europosud.ua/