Reteta veche din Ardeal: Clepezeu

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Ardeal: Clepezeu. Reteta traditionala Clepezeu a fost primita din Marginimea Sibiului, judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Clepezeu, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 250 g cas, 150 g malai, 2-3 linguri untura sau unt.
Mod de preparare: Se incinge untura sau untul intr-o cratita sau tigaie, se pune casul faramitat, iar cand se face pasta, se amesteca cu malaiul. Se serveste cald cu lapte batut sau iaurt.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul de morarit Gold Maya si brandul de condimente Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - decembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

design4u.kiev.ua/
europosud.ua/