Reteta veche din Ardeal: Lapte de bou

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Ardeal: Lapte de bou. Reteta traditionala Lapte de bou a fost obtinuta din judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Lapte de bou, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 4 cani seminte de dovleac, decojite, 1 litru apa/lapte, sare.
Mod de preparare: Apa/laptele se fierbe. Intre timp, semintele de dovleac se prajesc la cuptor si se macina pana se obtine o faina fina.
Faina din seminte de dovleac se adauga in apa clocotita (sau in laptele clocotit).
Se amesteca faina din seminte de dovleac si apa clocotita (laptele clocotit) pana cand se obtine o pasta groasa, se adauga sare si se mai fierbe la foc mic pentru inca 10 minute.
Secretul bucatarului: Pentru a nu se afuma laptele de bou, se amesteca permanent pe durata prepararii. Pentru ca faina din seminte de dovleac sa se amestece cat mai bine cu apa sau cu laptele, semintele prajite trebuie macinate cat mai fin.
Mod de servire: Se pregateste o mamaliga tare din malai. Se lasa sa se raceasca si se taie felii. Se serveste laptele de bou cu felii de mamaliga (pentru o savoare mai mare se poate intinge cu bucati de mamaliga in laptele de bou).
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul de morarit Gold Maya si brandul de condimente Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - decembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://design-workshop.com.ua/
http://www.europosud.ua