Reteta veche din Banat: Supa de lapte

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Banat: Supa de lapte. Reteta traditionala Supa de lapte este folosita in comuna Brebu Nou, judetul Caras-Severin (Banat) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Supa de lapte, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 1/2 parte lapte, 1/2 parte apa, 2 linguri de faina, lapte acru sau branza (dupa gust).
Mod de preparare: Se pun la fiert laptele si apa.
Intr-o cana se pune faina, se dizolva in apa si se toarna in laptele care fierbe, dupa care se lasa pe foc 10 minute.
Se ia de pe foc preparatul si se adauga la el lapte acru, pana devine acrisor.
Laptele acru se mai poate inlocui cu branza de vaca adaugata cu lingura, sub forma de galuste.
Mod de servire: Se consuma cu cartofi fierti in coaja.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul de morarit Gold Maya si brandul de condimente Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - decembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://chimtorg.com.ua
yarema.ua/