Reteta din Crisana: Oua cu castraveti

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Crisana, Oua cu castraveti. Reteta veche din Crisana Oua cu castraveti era folosita in satele din Banat si Crisana la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Oua cu castraveti, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: castraveti, unt, patrunjel, ceapa, faina, oua, lapte sau smantana, sare, piper.
Mod de preparare: Se taie castravetii bucatele (de grosimea unui deget), se prajesc in tigaie cu unt, patrunjel si cu ceapa taiata marunt; apoi se presara putina faina (cat se poate lua cu 2-3 degete).
Se uda castravetii cu putina apa, se presara sare si piper, si se pun la fiert. Dupa ce au fiert castravetii, se adauga ouale fierte, taiate in patru si se toarna lapte ori smantana deasupra.
Se lasa la fiert inca putin, pana clocotesc, apoi se aranjeaza pe farfurie.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://bestcool.com.ua/
www.gss.com.ua/