Reteta japoneza: Islander

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta japoneza, Islander. Reteta japoneza Islander a fost oferita si preparata de restaurantul Sushiko, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Islander, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Islander cuprinde 3 bucati sushi somon, 3 bucati sushi peste alb, 2 bucati sushi ton, 2 bucati crab sushi, 2 bucati sushi crevete, 3 role California, 3 piese Spicy Island Roll.
Ingrediente: 150 g orez de Sushi, ulei, somon, peste alb, ton, crab stik, creveti,     Wasabi, ghimbir murat, sos de soia, avocado, togarashi.
Mod de preparare: Mai intai se prepara orezul conform retetei de aici, pentru a fi folosit ca baza pentru prepararea fiecarui sortiment de sushi. Apoi se ia cate putin orez si se preseaza in mana; pe fiecare deget de orez se pune cate o bucata de somon, ton, peste alb, creveti sau crab stick.
Pentru rolele California se va folosi o alga verde, in felul urmator: se intinde o alga verde, peste care se adauga orezul de Sushi presat, apoi crab stick-ul, avocado si crevetii. Se ruleaza si se taie in forma rotunda.
Spicy Island Roll se va realiza in felul urmator: pe o bucata de alga se va intinde orezul presat, apoi se va presara somon taiat in fasii si se va rula. Dupa rulare se va presara cu togarashi (un condiment japonez, picant).
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si DeKassa, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://www.avtokum.com/
www.gss.com.ua