Reteta japoneza: Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta japoneza, Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume. Reteta japoneza Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume a fost oferita si preparata de restaurantul Sushiko, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: pui, legume, ulei, sos teriyaki, orez fiert la aburi, pentru servire.
Mod de preparare: Se taie puiul fasii, se trage intr-o tigaie cu interior ceramic, cu putin ulei, apoi se adauga legumele si se tin pe foc pana cand se calesc. Se pune sosul teriyaki deasupra si se lasa pana se caramelizeaza.
Se asaza puiul si legumele trase la tigaie pe o farfurie si se orneaza cu sos teriyaki si susan.
Mod de servire: Se serveste alaturi de orez fiert la aburi.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si DeKassa, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://avtokum.com/
http://www.utis.org.ua/