Reteta japoneza: Wild Dragon

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta japoneza, Wild Dragon. Reteta japoneza Wild Dragon a fost oferita si preparata de restaurantul Sushiko, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Wild Dragon, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente pentru 3 creveti tempura: 3 creveti proaspeti, faina, 1 galbenus de ou, ulei pentru prajit, sare, piper, apa.
Ingrediente Wild Dragon: somon, ton, peste alb, creveti tempura, crab stick, alge, castraveti taiati fasii.
Mod de preparare creveti cu tempura: Se spala crevetii bine si se curata.
Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina, 1 galbenus de ou, putina apa, sare si piper dupa gust. Textura amestecului trebuie sa fie usoara, ca aluatul de clatite.
Fiecare crevete se trece prin amestec si se prajeste in ulei.
Mod de preparare Wild Dragon: Se pregateste orezul de sushi. Peste orezul de sushi se intind foile de alga si se pun crevetii tempura, crab stick si castraveti, apoi se formeaza o rulada, cu orezul in exterior.
Pe rulada creata se pun somon, ton, peste alb, creveti, bucati de crab stick, apoi se va impacheta bine pentru a nu se dezmembra si se va taia in 10 bucati.
Se va aseza pe o farfurie ornata cu icre de peste zburator, maioneza si salata.
Mod de servire: Se serveste cu wassabi, ghimbir si sos de soia.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si DeKassa, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.