Duminica, 8 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Coconeti sau Bighiluse

Coconeti sau Bighiluse

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Moldova: Coconeti/Bighiluse. Reteta veche din Moldova Coconeti/Bighiluse era folosita in satele din Moldova la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Coconeti/Bighiluse, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: faina, oua, untura sau ulei, apa.
Mod de preparare: Se pregateste un aluat din faina si oua, se framanta bine, apoi se ruleaza sub forma unei fasii groase ca degetul.
Se taie aluatul in bucati lungi de 5 cm, care se fierb in apa. Apoi bucatile de aluat se prajesc in ulei sau untura pe aragaz.
Secretul bucatarului: Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de taitei. Pentru a fierbe bine, bucatile de aluat nu trebuie sa fie prea groase.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.