Coconeti sau Bighiluse

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Moldova: Coconeti/Bighiluse. Reteta veche din Moldova Coconeti/Bighiluse era folosita in satele din Moldova la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Coconeti/Bighiluse, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: faina, oua, untura sau ulei, apa.
Mod de preparare: Se pregateste un aluat din faina si oua, se framanta bine, apoi se ruleaza sub forma unei fasii groase ca degetul.
Se taie aluatul in bucati lungi de 5 cm, care se fierb in apa. Apoi bucatile de aluat se prajesc in ulei sau untura pe aragaz.
Secretul bucatarului: Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de taitei. Pentru a fierbe bine, bucatile de aluat nu trebuie sa fie prea groase.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.