Reteta germana: Ciolan de porc la cuptor cu varza

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta germana Ciolan de porc la cuptor cu varza a fost oferita şi preparata de Bierhaus67. Reteta germana Ciolan de porc la cuptor cu varza a fost oferita şi preparata de Beraria Bierhaus67, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Ciolan de porc la cuptor cu varza, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 1 ciolan de porc (marime medie), sare, piper, cimbru, coriandru, enibahar, rozmarin, 150 ml, vin, 2 crengute de rozmarin, 1 kg varza germana – pentru servire.
Mod de preparare: Ciolanul de porc se pune la marinat in condimente amestecate cu vin si/sau apa si putin ulei. Se lasa la rece timp de 24 ore.
Se introduce la cuptor, intr-o cratita termorezistenta, impreuna cu sosul marinat.
Se adauga 2 crengute de rozmarin si se da la cuptor pentru 2 ore, la 130 g.
Mod de servire: Se serveste cu varza germana.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si DeKassa, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.