Cocartita (Gateje)

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Moldova: Cocartita (Gateje). Reteta veche Cocartita (Gateje) era folosita in satele din Moldova la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Cocartita (Gateje), pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: zer (Jintita), cas dulce, urda, ceapa, sare, malai.
Mod de preparare: Se taie marunt ceapa si se caleste in unt.
Se pune zerul (Jintita) intr-un ceaun, se adauga cas dulce maruntit si urda, fierbandu-se pe aragaz. Se adauga ceapa calita in unt si sare.
Se mananca cu mamaliga din malai.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.