Topchit

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Moldova: Topchit. Reteta Topchit era folosita in satele din Moldova la finalul secolului al XIX-lea si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Topchit, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 4-5 oua de casa, 200 g cas, 200 g urda, 2 linguri unt, codite de ceapa verde, sare, malai.
Mod de preparare: Ouale intregi se bat bine cu sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute. Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor.
Se lasa aproximativ 2-3 minute, apoi se amesteca usor, sfaramand cu furculita cuburile de branza. Se lasa inca 2-3 minute pe foc, pana ce se vede casul intinzandu-se in tigaie.
Se poate servi cu mamaliguta din malai si carnacior prajit.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.