Reteta mediteraneeana: Panna Cotta cu fructe de padure

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mediteraneeana: Panna Cotta cu fructe de padure. Reteta mediteraneeana Panna Cotta cu fructe de padure a fost oferita şi preparata de restaurantul Cucina di Eleni, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta mediteraneeana, Panna Cotta cu fructe de padure, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: smantana dulce, lapte, zahar, 1 baton de vanilie, putin sos de fructe de padure.
Mod de preparare: Se incalzesc intr-o cratita smantana, laptele, zaharul si batonul de vanilie. Apoi se adauga putina gelatina si se toarna compozitia in forme.
Dupa intarire, se tine la rece si se serveste cu sos din fructe de padure.
Despre bucataria mediteraneeana: Bucataria mediteraneeana cuprinde traditiile culinare comune specifice celor 22 de tari mediteraneene si retete culinare simple, cu alimente putin procesate si servite in portii mici.
Desi retetele zonei mediteraneene sunt foarte variate, majoritatea cuprind elemente specifice zonei: fructe de mare si peste, lactate, carne de animale mici (miel, oaie, capra iepure etc.), legume, seminte, oua si ulei de masline.
Proiectul 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Arpis si DeKassa, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.