Reteta olteneasca: Sarmale in dovleac

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta olteneasca: Sarmale in dovleac. Reteta olteneasca Sarmale in dovleac este folosita in Oltenia si preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Sarmale in dovleac, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 1 dovleac, 2 carnaciori semiafumati, 300 g costita afumata sau kaizer, 500 g carne, trecuta prin masina de tocat (3/4 porc si 1/4 vita), 100 g orez cu bob rotund, 1 punga de malai, 3 cepe, bulion, sare, piper, frunze de dafin, cimbru.
Mod de preparare: Se caleste ceapa, pana prinde o culoare usor aurie si se adauga orezul. Apoi se adauga bulionul si condimentele.
Se amesteca bine si se lasa la racit. Dupa ce amestecul s-a racit, se adauga peste carnea trecuta prin masina de tocat si se amesteca. Dupa ce amestecul este gata, se trece la infasurarea acestuia in foi de varza.
Se asaza intr-o oala si se fierb aproximativ o ora. Separat se ia un dovleac si se scobeste. Se asaza sarmalele in dovleac, iar deasupra lor se pune costita afumata, foile de dafin si cimbrul. Pentru un plus de savoare se pot adauga si carnaciorii semiafumati.
Dovleacul se asaza intr-o tava si se introduce in cuptor pentru cateva ore, pana ce peretii dovleacului se patrund.
Mod de servire: Sarmalutele in dovleac se servesc cu mamaliguta preparata din malai.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu Gold Maya si Heinner, in perioada ianuarie - noiembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.