Reteta munteneasca: Praznicul porcului

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Muntenia: Praznicul porcului. Este un tip de mancare romaneasca, preparata atat in Muntenia, cat si in alte zone ale tarii, in perioada cand se taie porcul si in perioada Craciunului. Reteta a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Praznicul porcului, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 500 g carne slaba, 1 rinichi de porc, 100 g slanina, 100 g inima, 100 g limba, 100 g ficat, 200 g piept,  1 ceapa, 1 pahar de vin rosu, 2 linguri untura Ferma noastra, o capatana de usturoi, 200 g branza de burduf, malai Gold Maya, sare, piper.
Mod de preparare: Carnea slaba, rinichii, slaninuta, inima, limba, ficatul si pieptul de porc se taie sub forma de cubulete. Se pun la prajit in untura Ferma noastra. Ceapa se rade, se freaca sub forma de pasta si se pune in tigaie, langa carnea taiata bucatele. Se stinge imediat cu vin rosu si se lasa sa se patrunda. Dupa ce se evapora vinul, se presara branza de burduf.
Mod de servire: Se serveste cu un pahar de vin rosu si cu mamaliguta preparata din malai Gold Maya.
Campania Descopera traditiile culinare romanesti! este a doua editie a programului de educatie culinara derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner, si Ferma noastra, in perioada ianuarie – decembrie 2014. In luna decembrie, Casa Oprescu este restaurantul partener al proiectului. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.