Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Reteta munteneasca: Rosii umplute cu carne de pasare

Reteta munteneasca: Rosii umplute cu carne de pasare

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta din Muntenia: Rosii umplute cu carne de pasare. Este un tip de mancare specific Munteniei, cu legume si carne. Reteta a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Rosii umplute cu carne de pasare, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 500 g carne de pasare, 200 g ceapa, 100 g untura Ferma noastra, 2 oua, sare, piper, 12 rosii de marimi apropiate, 600 g sos de rosii Ferma noastra, 100 g smantana, o felie de paine din faina alba Gold Maya BL00
Mod de preparare: Rosiile se decupeaza si li se scoate miezul, apoi se aseaza taietura in jos ca sa se scurga. Se umple fiecare rosie cu compozitia preparata conform retetei de mai jos si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se introduc in cuptor, la foc potrivit si se tin pana se rumenesc pe deasupra.
Mod de preparare umplutura: Carnea de pasare taiata in bucati mici se caleste putin in untura Ferma noastra impreuna cu ceapa taiata marunt. Dupa ce se raceste, se trece prin masina de tocat Heinner. Se adauga sare, piper macinat, oua, o felie de paine din faina Gold Maya, inmuiata in lapte si se amesteca totul bine.
Mod de servire: Se servesc cu sos tomat Ferma noastra (in care se poate adauga miezul de la rosiile scobite). Sosul se mai fierbe cu miezul de rosii 15-20 minute, dupa care se strecoara. La masa se serveste fie sosul separat, fie turnat peste rosii impreuna cu smantana.
Campania Descopera traditiile culinare romanesti! este a doua editie a programului de educatie culinara derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner, si Ferma noastra, in perioada ianuarie – decembrie 2014. In luna decembrie, Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.