Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Reteta romaneasca: Gulas ardelenesc

Reteta romaneasca: Gulas ardelenesc

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Gulas ardelenesc. Reteta a fost preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei, nr. 1, Bucuresti. In luna decembrie, programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii a promovat bucataria romaneasca.

Ingrediente (1 portie): 100 g pulpa de vita, 50 g carnati afumati, 50 g ceapa, putin ulei Arpis pentru prajit, malai Arpis, 15 g ardei gras rosu, 2 g usturoi macinat, 1 g chimen macinat, 1 g boia de ardei rosu, 100 g cartofi, 1 g pasta de ardei Ferma noastra, 1 foaie de dafin, 3 g concentrat vita, 10 ml vin rosu
Mod de preparare: Se incinge oala de inox cu fundul dublu (gros) Dekassa pana devine foarte fierbinte. Se pune ulei Arpis si imediat se adauga carnea taiata cuburi. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea. apoi se adauga ceapa taiata cuburi mari. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga ardeiul gras taiat tot bucati mai mari, concentratul de vita cu chimen si pasta de ardei Ferma noastra.
Dupa 4-6 minute, se adauga boia dulce calind putin si se stinge cu vin rosu. Se condimenteaza cu piper macinat si foi de dafin.
Se lasa la fiert pana scade vinul si se adauga baza de legume pana acopera carnea.
in timp ce fierbe la foc mediu. se reumple cu baza pana carnea devine moale si frageda. Se adauga cartofii taiati cuburi mari si baza de legume pana acopera toata compozitia. Se serveste cu mamaliguta din malai Arpis.
Despre bucataria romaneasca: Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii gusturilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa si cuprinde atat bucate de zi cu zi, cat si preparate speciale de sarbatoare, fiind la nivelul celorlalte bucătării ale lumii. Totodata, bucataria romaneasca inglobeaza numeroase bucate de praznic randuite in functie de anotimpul si sarbatoarea pomenita. Bucatele romanesti sunt alcatuite atat din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cat si din carne si produse din carne. Un loc aparte in bucataria romaneasca il au dulciurile, placintele si dulceturile.
Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In luna decembrie, programul a promovat bucataria romaneasca, iar restaurantul partener al proiectului a fost Celebration Garden. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.