Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Reteta romaneasca: Placinta cu dovleac

Reteta romaneasca: Placinta cu dovleac

Email Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Placinta cu dovelac. Reteta a fost preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei, nr. 1, Bucuresti. In luna decembrie, programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii a promovat bucataria romaneasca.

Ingrediente aluat: faina alba Arpis 000, un pachet de margarina sau unt, bicarbonat, 2 oua
Ingrediente umplutura: un dovleac mediu sau dulceata de dovleac Ferma noastra, zahar
Mod de preparare: Intr-un castron de inox Dekassa se bat ouale, apoi se adauga margarina topita sau untul topit si se amesteca bine, adaugandu-se bicarbonat. Se pune faina Arpis si se framanta pana se incorporeaza formandu-se un aluat potrivit de tare.
Se imparte coca in doua bucati egale care se intind cu sucitorul sub forma unor foi de placinta.
Umplutura poate fi preparata din dulceata de dovleac Ferma noastra sau din dovleac ras, amestecat cu zahar.
Se aseaza prima foaie de placinta intr-o tava Dekassa, se adauga umplutura si se inveleste cu cea de-a doua foaie de aluat. Se pune la cuptor pentru 20 de minute.
Despre bucataria romaneasca: Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii gusturilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa si cuprinde atat bucate de zi cu zi, cat si preparate speciale de sarbatoare, fiind la nivelul celorlalte bucătării ale lumii. Totodata, bucataria romaneasca inglobeaza numeroase bucate de praznic randuite in functie de anotimpul si sarbatoarea pomenita. Bucatele romanesti sunt alcatuite atat din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cat si din carne si produse din carne. Un loc aparte in bucataria romaneasca il au dulciurile, placintele si dulceturile.
Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii este derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Arpis, DeKassa si Ferma noastra. In luna decembrie, programul a promovat bucataria romaneasca, iar restaurantul partener al proiectului a fost Celebration Garden. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.