Reteta munteneasca: Zabic

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata reteta munteneasca Zabic. Reteta este folosita in Muntenia si a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Zabic, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 250 g malai Gold Maya, apa cat cuprinde, untura Ferma noastra, sare.
Mod de preparare: Se amesteca malaiul Gold Maya cu apa si sare. Se framanta bine, ca un aluat.
Din compozitia obtinuta se modeleaza turtite de marimi medii. Fiecare turtita se pune la prajit in untura Ferma noastra sau se coace in cuptorul Heinner pana se rumeneste.
Mod de servire: Bucatile de zabic se servesc in loc de paine sau se pot pune in ciorba, sub forma de crutoane.
Campania Descopera traditiile culinare romanesti este a doua editie a programului de educatie culinara derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandurile Gold Maya si Heinner, in perioada 8 ianuarie 2015 – 15 ianuarie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.