Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Miel cu spanac

Miel cu spanac

Email Imprimare

Mai avem pana la Pasti. Nici in post nu am intrat inca. Dar, asa cum taranul roman isi face vara sanie si iarna car, de pe acum ar trebui gospodinele sa-si intocmeasca meniul pentru ziua cea luminata. Nu de alta, dar trecand deunazi prin Mehedinti, pe la Strehaia, dada Ileana ne-a adus aminte de reteta de Miel cu spanac, pe care vrem sa v-o daruim si domniilor voastre. Si mai zicea dada Ileana ca, la ziua sorocita, bine-ar fi sa aveti pregatita, la-ndemana, si o ulcica de vin rosu de prin partea locului, o Feteasca Neagra de Vanju Mare.

Aveti trebuinta de: 750 g carne de miel, 2 kg spanac proaspat, o lingura de faina, 50 g untura, o ceapa, 100 ml suc de rosii, sare, piper.
Cum se procedeaza: Spanacul se curata, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in putina apa cu sare (nu se adauga mult lichid, deoarece spanacul lasa si el foarte multa apa).
Carnea se curata, se portioneaza si se prajeste in untura, intorcandu-se de mai multe ori pe toate partile. Se adauga ceapa tocata marunt.
Cand spanacul a inceput sa se inmoaie, se toarna (cu tot cu zeama lui) peste carne si se lasa sa fiarba impreuna, la foc mic. Se ia o jumatate de polonic de zeama, se adauga apa rece si se dizolva faina, turnandu-se apoi in cratita. Se pune si sucul de rosii, se potriveste de sare si piper si se da la cuptor pentru jumatate de ora. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga putina apa (fiarta).

Reteta culeasa din Strehaia (Mehedinti) si publicata in volumul Retete de Pasti, de Simona Lazar si Simona Chiriac, Editura Jurnalul 2007.
Sursa: antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.