Reteta italiana: Platou din fructe de mare cu biban

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta italiana Platou din fructe de mare cu biban (lup de mare). Reteta a fost oferita si preparata de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Sincai, nr. 2-4,  Sector 4, Bucuresti. In luna februarie este promovata bucataria italiana, iar restaurantul partener al proiectului este Bellini Tineretului.

Ingrediente: 200 g file de peste (lup de mare sau biban de mare), amestec din fructe de mare (midii, creveti curatati si scoici verzi), sos de rosii, rosii cherry, chilli, masline kalamata, busuioc, coriandru, lime
Mod de preparare: File-ul de peste se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte si se scoate pe o farfurie. Crevetii se curata iar lamaia verde se taie in sferturi. Apoi amestecul de fructe de mare se caleste in unt impreuna cu maslinele, rosiile cherry si condimentele. Se stinge cu vin alb, sec. Se adauga file-ul de peste si sos de rosii.

Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu,  blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.