Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Malainic sau turta de malai

Malainic sau turta de malai

Email Imprimare

E astazi Joia Iepelor, cand alte interdictii din Saptamana Mare a Postului Pastilor trebuie respectate... Nu se folosesc obiecte ascutite, fiind pericol de intepaturi atat pentru animale, cat si pentru oameni. Acum se coc in cuptor turte si se ung cu unt, iar copiii sunt trimisi sa le lase in apropierea unui musuroi de furnici. Aceasta ofranda alimentara ar trebui ca sa le ajunga furnicilor un an intreg, ca sa nu se mai atinga de recoltele oamenilor. Cateodata, in loc de turta de faina de grau se facea malainic sau turta de malai, ca in aceasta reteta culeasa din satul giurgiuvean Hotarele.

Aveti trebuinta de: 1 kg faina de porumb, 800 ml lapte (sau apa, pentru cei care tin postul strict), sare.
Cum se procedeaza: Malaiul se cerne. Laptele (sau apa) se fierbe cu sare si se toarna peste malaiul cernut, amestecand iute cu o furculita sau un tel, ca sa nu se formeze cocoloase si sa se formeze un fel de pasta, care se intinde intr-o tava de placinte si se da la cuptor, la foc domolit. Dupa ce s-a rumenit, se scoate si se taie cat este cald.

Reteta culeasa din satul giurgiuvean Hotarele si publicata in volumul Retete alese pentru Post si Craciun, de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010.
Sursa: antenasatelor.ro
(Simona Lazar, Antena Satelor)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.