Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Supa de nohot (naut)

Supa de nohot (naut)

Email Imprimare

Ne-am obisnuit sa asociem nautul cu gastronomiile Orientului. Era insa o vreme in care acesta - ca si alte leguminoase uiate ori alungate de prin bucatariile noastre - se gaseau in orice gospodarie de om bun, fie la sat, fie in mahala. Marturie ne stau si retetele din coprinsul intaielor noastre carti de bucate. In Buna menajera a Ecaterinei Steriady (colonelu), publicata la Galati in 1871, aflam reteta de Supa de nohot. Sau naut...

Cum se procedeaza: Luati jumatate de oca de nohot si puneti-l intr-un vas de cu seara, puneti un tifon subtire peste vas, puneti putina cenusa si umpleti vasul cu apa rece, sa stea vasul pana a doua zi.
Spalati-l intr-o apa, curatati-i pelita de desupra si puneti sa fiarba, iar de nu va fierbe nohotul bine, pisati-l intr-o piulita, dati-o prin sita. Apoi aveti apa calda, faceti o supa cu o ceapa prajita in untdelemn, taiata marunt, apoi pune si acel nohot, dat prin sita in acea apa calda cu ceapa si cu o lingura de unt­delemn iar si bun.
Dupa ce va da doua clocote aveti la supiera franzela rumenita la foc, taiata in mici bucatele si turnati peste ea supa si o dati la masa.

Reteta aleasa din Buna menajera de Ecaterina Steriady (colonelu) (Galati, 1871) si publicata in volumul Retete alese pentru Post si Craciun, de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010.
Sursa: antenasatelor.ro
(Simona Lazar, Antena Satelor)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.