Miercuri, 27 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Ciorba de peste ca la Manastirea Dervent

Ciorba de peste ca la Manastirea Dervent

Email Imprimare

La Manastirea Dervent, inaltata pe un gorgan de langa ostroavele Dunarii, ziua binecuvantata a Intrarii Domnului in Ierusalim e asteptata intotdeauna cu bucate alese, intre care cele din peste se afla la loc de cinste. Retetele sunt ale locului, in masura in care calugarul-bucatar foloseste ingredientele pe care i le ofera Dunarea si oamenii Baraganului ori ai Dobrogei, oaspetii spirituali ai manastirii. Retetele sunt ale parintelui Casian, in masura in care a pus in ele ceea ce a invatat de la parinti.

Aveti trebuinta de: La o oala de 50 de litri se pun 2 kg de cartofi cuburi, o jumatate de kilogram de morcovi dati pe razatoare, 2-3 teline, putin hrean.
Cum se procedeaza: Se curata legumele si se pun in oala. Se lasa sa fiarba. Dupa ce a fiert, se potriveste de sare, se mai adauga apa (daca e nevoie) si se pune si pestele la fiert (cateva kilograme de peste din mai multe soiuri: crap, caras, fitofag, mreana).
Se adauga bors, ardei iute tocat, codite de leustean si de telina. Dupa ce se opreste focul, se mai adauga oua batute cu telul.

Reteta culeasa de la parintele Casian, de la Manastirea Dervent.
Sursa: antenasatelor.ro
(Simona Lazar, Antena Satelor)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.