Marti, 24 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Paine manastireasca

Paine manastireasca

Email Imprimare

Saptamana Mare este o perioada de o maxima incarcatura spirituala. Este o perioada in care ar trebui sa ne analizam gandurile si faptele si sa ne armonizam fiinta umana, trupeste si sufleteste. Este o perioada de post si de pocainta.
Aveti trebuinta de: 1 kg faina de grau, 50 g drojdie de bere, o lingurita de sare, apa.

Cum se procedeaza: Se desface drojdia fecand-o cu putina sare. Se presara faina si se lasa la loc cald, sa se porneasca la dospit. Cand a inceput drojdia sa faca spuma, se pune in mijlocul fainii, impreuna cu sarea. Se adauga apa, cate putin, ca sa nu se greseasca proportiile, si se incepe a se framanta.
Cand aluatul este suficient de legat si de elastic, se aseaza in mijlocul covetii sau al ligheanului, se face semnul crucii pe el, se acopera cu un servet curat si le lasa la dospit, la loc cald.
Dupa ce aluatul a crescut suficient, se rupe in doua si se modeleaza doua paini, care se pun in tava si se cresteaza de doua ori cu cutitul.
Se unge fata painii cu putina apa, inainte de a baga tava la cuptor. Cand e aproape rumenita, se scoate, se unge din nou cu putina apa si sare si se da iarasi la cuptor, ca sa faca o crusta frumoasa si lucioasa.

Reteta culeasa de Simona Lazar de la Episcopia Husilor, judetul Vaslui.
Sursa: antenasatelor.ro
(Simona Lazar, Antena Satelor)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.