Reteta reinventata: Sarmale din legume si carne de pui, la cuptor

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta reinventata Sarmale din legume si carne de pui, la cuptor. Datorita faptului ca orezul si carnea grasa lipsesc, este o reteta hipocalorica, ce nu ingrasa, insa are un gust apropiat de reteta clasica de sarmalute. Reteta a fost oferita si preparata de Symphony Romanian Fusion si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din Str. Mihai Eminescu, nr. 188, Sector 2, Bucuresti. In luna martie a fost promovata bucataria romaneasca fusion, iar restaurantul partener al proiectului a fost Symphony Romanian Fusion.

Ingrediente 10 portii: 1 kg pulpe pui, 500 g rosii, 300 g morcovi, 500 g ceapa, 500 g dovlecel, 500 g ardei gras, 500 g conopida, 1,5 kg varza murata, sare si piper - dupa gust
Mod de preparare: Se taie marunt pulpele de pui, apoi se toaca legumele. Se caleste amestecul de legume si carne de pui, condimentandu-se cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce umplutura este gata, se amesteca bine si se umplu sarmalutele in felul urmator: Se pune un strat de varza murata taiata marunt intr-o tava, se invelesc sarmalele, se aseaza in tava si se adauga varza murata tocata.
Se lasa la cuptor aproximativ o ora.
Secretul Bucatarului: Pentru un gust mai bun, se stropesc sarmalutele cu un sos de rosii, inainte de a fi puse la cuptor.
Mod de servire: Se servesc cu ardei iute, alaturi de un pahar de vin rosu.

Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.