Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Supa de gaina cu taitei de casa, ca la Rimetea

Supa de gaina cu taitei de casa, ca la Rimetea

Email Imprimare

Inainte de a se numi Rimetea, satul a purtat alte trei nume, care amintesc de cele trei etnii ce sunt legate de istoria lui. Trascau i s-a spus imediat dupa Marea Unire, facandu-se referire la Muntii Trascaului, ce se afla in apropiere. Aceeasi referinta o are si numele unguresc: Torocko. In germana, i s-a spus Eisenburg. Dupa unele surse, insusi numele Muntelui Trascau (si, evident, al localitatii) vine de la imparatul Maximinus Thrax, pe vremea carora s-au deschis primele exploatari miniere. "Thrax" - "Trascau". Reteta pe care v-o propun nu poate fi fixata exact in timp si e sigur ca toate cele trei etnii legate de istoria locului si-au insusit-o.

Se pune la fiert in apa rece zarzavat foarte mult: morcov, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, piper boabe, un catel (sau doi) de usturoi. Gaina se transeaza si se pune si ea la fiert, impreuna cu zarzavatul (daca gaina e mai batrana, se fierbe putin inainte). Dupa ce au fiert bine si carnea, si zarzavatul, se strecoara si in aceasta supa se pun taiteii de casa, pregatiti dinainte. Se mananca supa cu taitei, pentru ca din carne se prepara ulterior felul principal al mesei.
Sursa: Antena Satelor (Simona Lazar)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.