Reteta mediteraneana: Muschi de vita aromatica cu legume sote

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta mediteraneana Muschi de vita aromatica cu legume sote. Este o reteta delicioasa, preparata la tigaie, cu ulei de masline si vin alb. Reteta a fost oferita si preparata de La Senna si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Str. Nicolae Caranfil, nr. 33, Sector 1, Bucuresti. In luna aprilie a fost promovata bucataria mediteraneana, iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna a fost La Senna.

Ingrediente: 200 g muschi de vita, 100 g rosii cherry, 70 g dovlecel, 30 g ardei gras, 40 g ciuperci, 50 ml ulei de masline, ardei iute, usturoi, rozmarin, 100 ml vin alb demi sec, 30 g unt, sare, piper
Mod de preparare: Dovlecelul, ciupercile si ardeiul gras se taie bucati mari si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga rosiile cherry intregi si se lasa pana ce se rumenesc usor.
Separat, se taie muschiul de vita felii si se pune la prajit in putin ulei de masline. Dupa ce carnea s-a rumenit, se adauga o crenguta de rozmarin, putin usturoi, o rosie cherry si un ardei iute. Se stinge totul cu vin alb si se lasa pe foc pana ce clocoteste si se evapora vinul.
Mod de servire: Se pun legumele calite pe o farfurie, se adauga carnea si sosul, ornandu-se totul cu o crenguta de busuioc.

Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.