Marti, 26 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Bors "holtei" cu sfecla rosie

Bors "holtei" cu sfecla rosie

Email Imprimare

Inainte vreme, femeile obisnuiau sa pregateasca un anume fel de bors, numit "holtei", adica lipsit cu totul de vreo bucatica de carne. In locul lor se puneau legumele care se gaseam prin gradini sau camari, servindu-se doar cu paine si mamaliga. Borsul acesta nu este doar gustos, ci are si un efect terapeutic, curatind organismul dupa mai multe zile de infruptari din bucate de soi.

Borsul se pregateste din husti, tarate de grau si malai, iar in unele gospodarii se adauga si cateva frunze de visin ca sa capete un gust mai bun. Pentru ca borsul sa se acreasca repede, este bine ca acela care il face sa traga de urechi cea mai ursuza persoana din sat. Cu cat supararea lui va fi mai mare, cu atat se va acri mai tare borsul.
Borsul din sfecla se face foarte usor din 5 kg sfecla rosie, curatata si taiata in felii subtiri. Se pune in putinica, se toarna apa rece cat s-o acopere putin si se lasa asa 4-5 zile, la loc cald, timp in care va incepe sa se acreasca. Se mananca rece, cu mamaliguta.

Sursa: Antena Satelor (Simona Lazar)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.