Supa ceheasca de cartofi

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata Supa de cartofi, o reteta traditionala din Cehia. Este o reteta delicioasa, preparata dintr-un mix de legume matur, calite in ulei de masline, fierte alaturi de carne afumata, servita cu paine aromatizata cu ierburi fine si unt. Reteta a fost oferita si preparata de The Pub Universitatii si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, Bucuresti. In luna mai a fost promovata bucataria ceheasca, iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna a fost The Pub Universitatii.

Ingrediente: 2 cartofi, 3 morcovi, 3 cepe, carne afumata, vinete, ciuperci, ulei de masline, 1 varf de cutit ienibahar, sare, piper
Mod de preparare: Morcovii si ciupercile se taie felii, iar cartofii si vinetele se taie cubulete. Se pun toate legumele intr-o tigaie, se adauga condimentele, se toarna ulei de masline si se lasa pe foc pana se calesc usor.
Intre timp, carnea afumata se pune la fiert. Dupa ce este aproape fiarta, se adauga legumele calite si se lasa pe foc pana ce cartofii sunt fierti.
Mod de servire: Reteta Supa ceheasca de cartofi se serveste cu paine aromatizata cu ierburi fine si unt.

Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.