Reteta frantuzeasca: Piept de rata in sos de portocale

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta Piept de rata in sos de portocale, o reteta traditionala frantuzeasca. Este o reteta delicioasa, preparata din piept de rata, stropit cu sos de portocale si miere. Reteta a fost oferita si preparata de de Restaurant Vaporu' si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati, nr. 2, Bucuresti (vizavi de Parcul Carol). In luna iunie a fost promovata bucataria frantuzeasca, iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna a fost Vaporu'.

Ingrediente: 2400 g. piept de rata, 500 ml. suc de portocale, lapte, 300 g. unt, 250 g. miere de albine, 15 g. crema de trufe, cartofi, broccoli, morcovi, sare, amestec de condimente (piper, oregano si boia), nucsoara
Mod de preparare: Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu piele, se condimenteaza si se prajeste in tigaie, cate 7-8 minute pe fiecare parte. Apoi se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute.
Sosul de portocale: se topeste unt intr-o tigaie, apoi se adauga suc de portocale, miere si lapte amestecand incontinuu. Se lasa pe foc pana se ingroasa.
Intre timp se pun pe foc cartofii, cu putina sare, iar dupa ce au fiert se paseaza amestecandu-se cu unt si lapte si se asezoneaza cu crema de trufe.
Morcovii se taie bastonase si se fierb 2-3 minute, dupa care se trag in unt cu zahar brun si nucsoara, iar broccoli se pregatesc la abur cu sare de mare.
Mod de servire: Pieptul de rata se scoate de la cuptor, se taie felii se stropeste cu sos de portocale si se serveste alaturi de morcovi fierti,  piure de cartofi si trufe, asezonat cu broccoli.

Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.