Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Turnedouri "Marele Voievod de Alba Iulia" (reteta creata de bucatarul regal Iosif Strassman)

Turnedouri "Marele Voievod de Alba Iulia" (reteta creata de bucatarul regal Iosif Strassman)

Email Imprimare

Nu sunt deloc putine retetele pe care bucatarii Casei Regale a Romaniei le-au creat pornind de la evenimentele istorice sau in onoarea printilor si a regilor, fie ca e vorba despre neamtul Edner, care gatea la Curtea de la Bucuresti pe la sfarsitul secolului al XIX-lea, fie ca-l amintim pe Iosif Strassman, cel din urma gastronom regal. Cu 80 de ani in urma, voind a-i face un dar Marelui Voievod de Alba Iulia, Alteta Sa Regala Principele Mihai - fost si viitor rege al Romaniei, in acel context istoric -. Strassman creeaza reteta: Turnedourile Marele Voievod de Alba Iulia.

Ai nevoie de muschi de vaca, gulii, bureti, carne de porc, crutoane prajite, tarhon, rosii, sare, piper si cimbru, ou, unt, ceapa, o felie de franzela si putin sos spaniol. Se fasoneaza guliile ca pentru umplut, carnea de porc se toaca si se amesteca foarte bine cu carnea tocata, cu franzela muiata si stoarsa, cu oul crud, cu sare si cu piper, dupa care se umplu aceste gulii si se pun intr-o tava care se da la cuptor cu putina supa de carne si cu unt. Turdenourile, sau medalioanele de muschi de vaca, se frig cu unt, la tigaie, si se asaza pe un platou peste crutoane. Se garnisesc cu guliile, cu buretii prajiti in unt. Rosiile se soteaza cu unt, cu sare, cu zahar si cu cimbru si se pune cate o lingurita deasupra fiecarui turnedou. Sosul se face in tigaia in care au fost fripte turnedourile, unde se mai adauga putin sos spaniol si se condimenteaza cu tarhon - specific pentru Ardeal -, servindu-se separat intr-o sosiera.
 
Sursa: Antena Satelor
(Simona Lazar, Antena Satelor)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.